צרו קשר

הבלוג

ייעוץ ניהולי

3 פעולות שכל ארגוני התעשייה צריכים לעשות בתקופת המיתון

לפי כל המדדים הפיננסיים המיתון כבר כאן. זהו לא רק שיח תקשורתי על האטה במשק, אלא ימים של פיטורים, היערכות לקיצוצים וחיפוש פתרונות להתייעלות. 2023 צפויה להיות שנת מיתון שמגיעה אחרי קורונה, משברי סחורות ושרשרת אספקה, מלחמה בין רוסיה לאוקראינה וגל התייקרויות ששוטף את השווקים בכל העולם. התעשייה היצרנית באירופה כבר מתכוננת לעצור את קווי הייצור בגלל המחסור באנרגיה, ובהסתכלות ישראלית מקומית כל ארגון או מפעל צריכים לדעת איך להמשיך ולצמוח גם בתקופה המאתגרת שלפנינו ולצלוח אותה נכון וטוב יותר.

אין מי שיודע לחזות מה צופן לנו העתיד, אבל אנחנו כן יודעים במה ארגוני התעשייה צריכים להתמקד לקראת השנה הקרובה:

תכננו את פורטפוליו המוצרים שלכם. ההיערכות לשנת 2023 צריכה לכלול תכנון וניהול של פורטפוליו הלקוחות ופורטפוליו המוצרים באופן שימקסם את היכולות והתפוקות שלכם מחד, ויקטין עלויות מנגד. על התכנון העסקי לשנה הקרובה למקד את מגוון המוצרים כדי לייצר בהתאם למוצרים הרווחיים יותר, ולכן כדאי לנצל את סוף השנה כדי להסתכל פנימה ולנהל את פורטפוליו המוצרים שלכם לקראת השנה הבאה, על מנת שהיא תהיה אפקטיבית יותר ומורכבת פחות.

כשאתם ניגשים לבחון את תיק המוצרים שאתם מציעים ללקוחות, בדקו איזה מוצרים נמכרים בכמות גדולה וברווחיות גבוהה – וטפחו אותם. דאגו שבתהליך התכנון העסקי אף פעם לא יחסרו מוצרים מהסוג הזה כי הם אלה שמביאים לכם את הכסף. לצדם, ישנם גם מוצרים שנמכרים ברווחיות גבוהה, אבל בכמויות קטנות. אלה ישחקו עם הזמן את הרווחיות שלהם בעקבות שינויים בשוק והתייקרויות, ולכן צריכים להיבחן לאורך זמן. עבורם יש לבנות תוכנית שגם תשמור על הרווחיות וגם תגדיל את נפח המכירות שלהם.

אם במהלך התכנון העסקי אתם מזהים שיש לכם מוצרים שנמכרים בכמות גדולה, אבל הרווחיות שלהם נמוכה יחסית, כדאי לנקוט בשיטות תמחור אחרות כדי לשפר את הרווח הגולמי ולמצות את פוטנציאל הרווח. בנוסף, כמעט לכל חברה ישנם מוצרים שמניבים לה רווחיות נמוכה ושנפח המכירות שלהם נמוך גם הוא. לרוב הם נשארים בפורטפוליו כי הם נחשבים למוצרים אסטרטגיים, אבל החברה לא מצליחה לייצר מהם הכנסה. זה הזמן “לקצץ את הזנב” ולהפסיק לתחזק מוצרים שאינם נמכרים היטב או שהרווחיות שלהם נמוכה. אנחנו מעריכים שהורדת 10% מהמק”טים גוררת איבוד של אחוז אחד בלבד מהרווח, אך מקטינה ב־ 30% (!) את המורכבות התפעולית.

שפרו ביצועים ותשברו שיאים. בתקופת מיתון, כל חברה צריכה לראות כיצד היא מצליחה להוציא את המירב מהנכסים שברשותה: מההון האנושי, מהמכונות, מהתפוקה ומתהליכי העבודה. מתודולוגיית Golden Standard שאנו מובילים חותרת לתהליכי שיפור ומיקסום תמידי של כל אחד מהנכסים ומהמדדים התפעוליים. אנו עושים זאת באמצעות הצבת יעדים ושבירת שיאים של ביצועים, כדי להביא לשיפור אפקטיביות קבוע. ההשוואה נעשית אל מול הסטנדרט שהוגדר, אשר משמש כ”ממוצע נע”, ובכל פעם ששוברים שיא – יוצרים סטנדרט חדש. המיקוד בשיפור ביצועים מתאפשר באמצעות כלים טכנולוגיים, בין אם זו אפליקציה לניהול תהליכי עבודה, ובין אם בהבנת הדאטה שעומדת מאחורי ביצועים ותפוקות. הטכנולוגיה מספקת נתונים מדויקים על פריון ופרודוקטיביות של תהליך הייצור ושל ההון האנושי, וכך ניתן להגדיר יעדים ובקרות לשיפור ביצועים וקבלת החלטות.

הכירו את הדאטה שלכם. על רצפת הייצור נאספים היום הרבה מאוד נתונים שאפשר להרוויח מהם ידע, זמן וכסף. אם יש לכם יחידות ארגוניות שעדיין לא מודדות את עצמן, התחילו לעבוד עם דאטה שתשרת את האסטרטגיה העסקית שלכם. אין חברה או מפעל שאין בהם נתונים ממכונות, מכירות, לוגיסטיקה ועובדים, ואלה יכולים להפוך לתובנות עסקיות וכלי לבניית אסטרטגיה ולקבלת החלטות.

חשבו מה הייתם רוצים להשיג בשנת 2023, הסתכלו על האסטרטגיה העסקית של החברה וגזרו ממנה שאלות עסקיות עליהן תוכלו לענות באמצעות דאטה. אספו נתונים מקווי הייצור, מהמכונות, מהסנסורים, מהמחסנים ומהעובדים; בחנו הסתברויות להשערות שעולות; בדקו את תהליכי העבודה והסיקו מסקנות מבוססות נתונים. פתחו חשיבה ביקורתית  כי זו הדרך להשיג את היעדים העסקיים, לשפר אפקטיביות ולהתמודד עם האתגרים של השנה הקרובה.

אהבתם?

קבלו את התכנים שלנו ישירות לתיבת המייל

זאת תחילה של ידידות מופלאה (:

ממש בקרוב נתחיל לשלוח לך תכנים, נתראה באינבוקס!

תגובות:

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אני רוצה לראות מה השאר כתבו