ייעוץ ניהולי
איך תבטיחו את רצף הפעילות העסקית בזמן משבר, השבתה או פגעי טבע?
העסק שלכם מתפקד מצויין בשגרה, אבל איך תבטיחו את רצף הפעילות העסקית בזמן משבר, תקלה, השבתה או פגעי טבע?
אף ארגון לא רוצה למצוא עצמו נקלע לאסון, ולמרות זאת – אסונות מתרחשים, בין אם נרצה בכך ובין אם לאו. מה קורה אז לפעילותם העסקית של ארגונים? הנתונים הסטטיסטיים עגומים למדי. ב-2001, בעקבות הפיגוע בבנייני התאומים, פרסמה חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית גרטנר דוח שבו נכתב כך: “המציאות היא כי עסקים רבים שחווים אסון לעולם לא מתאוששים… שניים מתוך חמישה עסקים שחווים אסון יסגרו תוך חמש שנים”. כשמדובר באסונות, אין הכוונה בהכרח לפיגוע טרור עולמי שישתלט על הכותרות בעולם במשך שבועות ארוכים או לרעידת אדמה בהיקף נרחב, עסקים יכולים לספוג פגיעה קשה, או לקרוס בגלל שורה ארוכה של מאורעות קטנים בהרבה: תנאי מזג אוויר קשים, תקלות חשמל ותקשורת, תקלות במערכת המים, פשיעה, התפרעויות אזרחיות, וכן הלאה והלאה.
כדי להתמודד באופן אופטימלי עם אירועים כאלה, מומלץ לכל עסק להקים “תכנית המשכיות עסקית” (Business Continuity Plan), שתכלול פתרונות שיאפשרו לפונקציות הקריטיות של העסק להמשיך לפעול גם בזמן משבר.
יש עסקים שעבורם תכנית שכזו חיונית במיוחד. בקטגוריה זו נמצאים ארגונים הכפופים לרגולציה: בנקים, הכפופים להוראות המפקחת על הבנקים באשר לשירותים שעליהם לספק גם בזמני חירום. חברות שהמחויבות שלהן ללקוחותיהן גבוהה במיוחד, שכן החוזה מחייב אותם לשלם קנס עצום אם לא יספקו במועד את הסחורה או השירות.
רוצים לדעת מה מצבכם בנושא? >>
אהבתם?
קבלו את התכנים שלנו ישירות לתיבת המייל
זאת תחילה של ידידות מופלאה (:
ממש בקרוב נתחיל לשלוח לך תכנים, נתראה באינבוקס!